Dette site på dansk  This site in English   Dieser Seite in deutscher Sprache

dianshan.dk © 2009 

Chowens renlighed

af Hanne Fogtmann


Som regel er hvalpen allerede renlig, når den kommer i dit hjem, men selvfølgelig kan der ske svipsere, som regel fordi du har glemt at kigge efter, eller i hvert fald ikke har været opmærksom, på de små signaler, hvalpen har givet dig, eller fordi du slet ikke var hjemme, så du kunne åbne døren.

 

I værre tilfælde, kan det være, din tævehvalp, har fået blærebetændelse og da vil den under ingen omstændigheder tisse ude.

 

Vore hvalpe, lærer at besørge i græs, hvilket, jeg nu har konstateret, også kan være et problem. Specielt når man sælger hvalp til storbyen, hvor det kniber med grønne områder, kan det være svært at omstille hvalpens tidlige vaner. Ejerne af denne hvalp, skal nu nok klare problemet - det er fornuftige og rolige mennesker.

 

Alligevel er jeg blevet fuld af harme over at høre, hvordan nogle mennesker, mener de klarer, at gøre deres hvalpe renlige. Det er absurd, frustrerende og i den grad en kæmpe misforståelse, at tro det hjælper at tvære hvalpens hoved ud i dens besørgelser. Naturligvis er det irriterende, når en hvalp besørger inde, men overvej lige to gange, hvorfor, hvalpen har gjort det!

 

Glemte du, at den skulle besørge efter leg, mad eller søvn?

Glemte du, en hvalp kan tisse af glæde eller angst/skræk?

Glemte du at tjekke, om hvalpen overhovedet tissede, da du luftede den - eller hvor lidt den tissede?

 

Eller orkede du bare ikke gå længere med den, den ville jo intet andet end snuse rundt.

Måske lod du dine børn lufte hvalpen, og de havde det så smadder sjovt (eller ikke) så den glemte helt at tisse.

 

I hvert fald er det DUMT, ULÆKKERT og meget lidt realistisk, at tro, du har vundet noget, ved at tvære hvalpens hoved i tisset (eller afføringen). Hvalpen har ikke den fjerneste ide om, hvorfor du gør det eller hvad din mening er med det. INGEN hvalp eller for den sags skyld voksen hund, vil i sin vildeste fantasi, finde på noget lignende - tvært i mod. Reden/boet forbliver rent for ekskrementer.

 

Hvis du mener, det er pædagogisk rigtigt, at tvære dit barns ble i dets ansigt, og det af den grund bliver renligt … sååå …

 

Jeg vil ærlig talt, foreslå dig, du køber en papegøje i stedet.

 

 

Artikelregister