Dette site på dansk  This site in English   Dieser Seite in deutscher Sprache

dianshan.dk © 2009 

Tips og Gode råd

 

FLÅT-BEKÆMPELSE med krydderurter

Her er en miljøvenlig opskrift på et flåtmiddel:

 

  • Kog 1 liter vand i en gryde
  • Tag gryden af komfuret, når vandet koger
  • Hæld rosmarin eller timian i. Bruger du tørrede krydderurter, skal du hælde et helt glas i vandet. Vælger du friske krydderurter - som giver det bedste resultat - skal du bruge cirka halvdelen i forhold til det tørrede krydderier
  • Læg låg på gryden og lad blandingen trække mindst 1 time.
  • Si krydderurter/krydderier fra og hæld væsken i en sprayflaske tilsat 1 spiseske hvidvinseddike
  • Opbevar flasken i køleskabet
  • Spray din hunds pels inden gåturene - især på benene, under halen og på brystet

 

Kig din hunds pels efter, når I kommer hjem. Finder du flåter, vil de oftest "bare" være på tur rundt i din hunds pels og har altså endnu ikke sat sig fast. Fjern eventuelle flåter. Læg flåterne i håndvasken og brænd dem med en lighter, inden du skylder dem ud i kloakken eller smider dem i skraldeposen. Hvis du bare skylder dem ud, risikerer du, at de overlever.


Du kan med fordel spraye dine egne ben, inden du går tur med din hund. Så undgår du også selv flåtbid.


Vask af hunde

Mon ikke vi alle har prøvet det - hunden skal vaskes - og der er ikke hundeshampoo nok?

 

ShampooJeg kan på det varmeste anbefale, du vasker din Chow med Natural RESPONS Shampoo med valnøddeolie & ferskenblade. Shampooen er fra Garnier.

 

Natural respons shampoo til tørt og genstridigt hår forener valnøddeoliens opbyggende og lindrende egenskaber med blødgørende effekt fra ferskentræets blade i en konsistens, der ikke tynger håret. Resultatet er luftigt og glat hår, som er let at rede ud og uimodståeligt blødt at røre ved. Skyl straks ved kontakt med øjnene.

 

Shampooen kan fortyndes væsentligt med vand alt efter behov. Din hund dufter dejligt i lang tid og pelsen er bare lækker og nem at gennembørste/holde.


ANTICOX-HD

Du kan med stor fordel benytte Anticox-HD til din Chow-Chow.

 

AnticoxHar din hund led eller korsbåndsproblemer, HD, pelsproblemer, gigt eller andre reumatiske lidelser - eller vil du forhindre disse lidelsers opståen, eller bare styrke din hunds immunforsvar, har du her et godt middel. Er en skade først opstået, kan midlet ikke helbrede, men det kan lindre smerter og stoppe videre sygdomsudvikling.

 

Du kan i øvrigt selv indtage produktet og vil hurtigt opdage en væsentlig bedring, hvis du har nogle lidelser svarende til ovennævnte.

 

Anticox -HD: Hund og kat
Stabilisering af bevæge apparatet
Forbedring til: Knogleskørhed, Kredsløbet, Rygsøjlen samt Bøjeled og bindevævsproblemer.
Rent planteprodukt.
Brugt og testet i Tyskland gennem 4 år.
Måleske indlagt. Rækker til ca 3 mrd.
Combi-Pet, 5800 Nyborg, tlf. 6531 0550


Hotspots

Hotspots er et hudproblem, som meget let kan opstå hos Chow Chow - specielt hos den langhårede.


KlorhexidinHotspots, er røde/hævede irriterede steder, som medfører voldsom kløe, som hunden forsøger at lindre, ved at gnave/bide på stederne, og hvis der ikke gøres noget, vil chowen rykke pelsen af, og slikke/bide hul og stedet vil blive endnu større og i værste fald, vil der gå betændelse i såret.

 

Hotspots opstår som regel under tæt pels, når fugtighed kommer til.

 

Når du skal behandle sårret, så prøv så vidt muligt at undgå salver og cremer, som i og for sig kan være gode nok, men da disse vil holde fugtigheden inde under pelsen ved siden af, på ikke skadet hud, kan situationen forværres.

 

Behandling: Drys Klorhexidin pudder (1%) (kan købes på apoteket eller hos din dyrlæge) direkte i såret og mærk med fingrene ned i pelsen, hvor der er hævet hud og våd pels og drys også pulveret ned disse steder, så stedet i og omkring såret, bliver helt tørt. Klip pelsen af, hvis det er et større område, som du ikke føler, du kan mærke gennem pelsen.

 

Ved betændelse eller vedvarende irritation - søg dyrlæge!


Orm

OrmNår din hvalp "hikker", skyldes det, den har spoleorm og det må nærmest regnes som et særsyn, hvis en hvalp ikke har orm.

 

Spoleormenes livscyklus starter med at hvalpen/hunden optager ormeæg, som så klækkes i tyndtarmen. Herefter borer ormelarverne sig gennem tarmvæggene og over i leveren og derfra videre over i lungerne. Fra lungerne vandrer eller hostes/hikkes larverne op i hvalpens svælg, hvorefter de synkes. Først når de kommer ned i mave/tarmsystemet anden gang, udvikles de til kønsmodne orm. De begynder at lægge æg, som udskilles med afføringen og så kan en ny livscyklus begynde.

 

OrmDu kan få ormemiddel hos dyrlægen. Hvalpen bør behandles et par gange med nogle ugers mellemrum. Den voksne hund behandles kun, hvis man kan se orm eller æg i afføringen.

 

Fra: Dyr og natur, Familiejournalen ved dyrlæge Lennart Svane

 

 


Loppemiddel

Brug IKKE loppehalsbånd eller pipetter mod lopper/utøj/flåt/tæger til din chow.


Mange (ikke alle) chower reagerer allergisk flere måneder efter, man har dryppet giften i nakken overfor disse midler.

 

Chowen kan komme til at lide af voldsom hotspot og allergier og i endnu værre tilfælde betændelser, som skal behandles med pencilin for at tage betændelsestilstanden og kortisonpræparater for at stille den voldsomme kløe. Allergien kan i værste tilfælde blive mere eller mindre kronisk eller i hvert fald tage år, at komme helt over.

 

Du kan i stedet dagligt give din chow et ½ knust rå fed hvidløg eller 1 fed syltet hvidløg i A38 eller andet surmælksprodukt.

 

Hvidløg styrker i øvrigt hundens immunforsvar!


Akut diarrè

Hvad er Canikur?

Canikur tyggetabletter er et kosttilskud specielt til hunde til regulering af tarmfunktionen ved diarrè. Canikur kan bruges alene eller sammen med anden medicin anbefalet af dyrlægen. Dosering står på indpakningen.

 

Kan Canikur bruges i forbindelse med stress?

Det er almindeligt kendt at stress forstyrrer den gastrointestinale funktion og at det Canikurmedfører diarrè. Canikur kan gives til hunde der udsættes for stress som f.eks. hundevæddeløb, hundeudstillinger, rejser eller på andre tidspunkter hvor hunden udsættes for stress. For at i mødekomme sådanne diarrètilfælde, skal hunden have èn Canikur tablet pr. 10 kg kropsvægt om morgenen den dag, hvor den bliver udsat for stress. Herefter gives Canikur hver morgen så længe hunden er under stress. Hunden fodres under hele forløbet med sit normale foder og skal have fri adgang til vand.

 

Produktansvarlig i Danmark: Boehringer Ingelheim Danmark A/S

Producent: Boehringer Danmark A/S


Middel mod tordenskræk

Bachs Nødhjælpsdråber er et homøopatisk middel, der ikke sløver og ikke kan overdoseres. Afhjælper hunden mod tordenskræk, stress, køresyge og nervøsitet - også nytårsaften.

 

Giv 4 dråber dirrekte eller i en klat leverposteg - måske er det nok til at berolige din hund, men ellers gentag behandlingen. Din hund bliver ikke sløv, syg eller "fuld" af blomsterdråberne, men de virker!

 

Dråberne hjælper også på mennesker.

 

Bach Rescue Remedy fås i Matas og i helsekostforretninger. 20 ml koster pt. 199.-


Negleklipning

Det kan være svært at klippe neglene på en chow, men lær den det allerede fra den er hvalp. Benyt en negleklipper og-eller en lille saks!

 

Nogle chower ligger gerne på ryggen, mens du klipper negle på dem, mens andre, bestemt ikke agter det. Det kan være en god ide, at klippe negle på hunden, når den har leget og er faldet til ro. Tving ikke hunden, men hyg om den, mens du klipper. Du kan ved samme lejlighed klippe hårene mellem trædepuderne væk - evt. begynde med det - det accepterer hunden som regel, selv om den er kilden. Når hunden er tilpas afslappet, kan du ind i mellem klippe et par negle.

 

Negleklip

 

Faktisk er det nemmest at sidde med hvalpen på gulvet til at begynde med. Senere, når hvalpen er blevet ældre, vil det gå fint på et bord.

 

Pas på, du ikke klipper for meget af neglene, så det begynder at bløde og gør ondt. Så er det slut med tilliden!


Vigtigt pelspleje-værktøj

Det vigtigste pels "værktøj" for din chowhvalp, er efter min mening dette, som ses på billedet herunder.

 

Pelsværktøj


Der fås utallige værktøjer, som er gode og brugbare, men har du dette, kan du komme langt.

 

Neglesakse

 

Mens hvalpen er lille, er der ingen grund til at købe negletang. En ganske almindelig negleklipper, er aldeles udmærket. Du kan i øvrigt bedre "overskue" hvor langt du kan klippe ned med en negleklipper, end du kan med en tang. Negleklippere findes i mange udgaver og størrelser og vi fleste, har et par i huset i forvejen.

 

Saks

 

Vigtigt er det med en god skarp saks. Den bør ligge godt i din hånd - ikke for lille og ikke for stor. Du skal jævnligt klippe hårene væk mellem chowens trædepuder.

 

Saks

 

Pas endelig på, ikke at klippe i trædepuderne!

 

Børste

 

Det lønner sig, at købe en børste af god kvalitet, da denne skal bruges mange gange.
Børsten må absolut ikke have "dupper" i enderne, da det ødelægger
chowens pels og i øvrigt gør børstningen vanskeligere.

 

Børstning

 

Vær i øvrigt opmærksom på, at chowen, skal børstes MOD hårene. Du skal være meget opmærksom på pelsen neden for/omkring ørene. Hvis du ikke børster der jævnligt, vil pelsen filtre og være svær at udrede.

 

Karte


Karten er et super godt finpudsnings-værktøj og er næsten uundværlig, hvis man vil give sin chow "fylde" og den sidste "finish" når den er færsigbørstet.

 

Børstning

 

Når du bruger karten, skal også den, trækkes MOD hårene.

 

Kam


Kamme fås i forskellige udgaver. Nogle med lange tænder (den er uundværlig for den fældende chow) og enkelt-kamme, altså med kun et hold tænder. Desværre er den herover fotograferede udgave ved at udgå - har jeg hørt. Jeg synes den er praktisk, fordi man har både grove og fine tænder, lige ved hånden. Kammen bruges bla.a til Chowens "bukser" på for og bagben.

 

Børstning


Halsbånd til Chow-chow

Hos os, begynder vi altid at træne den lille hvalp med den tynde "udstillingsline".

 

Udstillingsline

 

Denne er praktisk, fordi hvalpen ikke lader sig irritere og forstyrre af linen.

 

Når hvalpen har fået linen på, bærer vi hvalpen ud og sætter den på jorden (ikke noget med at trække/hive i linen) og når det passer hvalpen at gå lidt rundt - ja så følger vi den, hvor den vil hen. Det er vigtigt at hvalpen ikke føler noget stramme, trække eller fastholde. Lad det være en positiv oplevelse for hvalpen at gå i line! Efter meget kort tid, kan man fint forsøge med små ryk, samtidig med man siger hvalpens navn i et glad tonefald. Protesterer hvalpen ved at sætte alle "4 bremseklodser" i, fortsætter man lidt med at følge hvalpen. Det vil ikke vare længe, før hvalpen følger dig og den synes det er sjovt at komme på tur.

 

Sluttelig vil den komme springende, hver gang, du finder linen frem.

 

"Udstillingslinen" vil meget snart blive for upraktisk at bruge og er i øvrigt heller ikke særlig stabil på længere sigt, så jeg kan anbefale at skifte til et rundsyet halsbånd, totalt finpudset for tydelige sømme. Der findes flere forskellige typer af slagsen, men jeg benytter selv halsbåndet, som er vises herunder.

 

Halsbånd

 

Halsbåndet fås i mange forskellige størrelser, så man kan vænne hvalpen til den type halsbånd, ret tidligt og ellers skifte, som hvalpen vokser til.

 

Når hvalpen trækker for meget, det vil sige, hvis hvalpen kommer meget længere frem, end dit venstre knæ, når det er forrest, giver du et lille ryk, så lænken i halsbåndet "giver lyd" fra sig og du samtidigt giver kommandoen "nej".

 

Du kan også vælge et rundsyet kvæler læderhalsbånd også totalt finpudset for tydelige sømme.

 

Dog er der pelstyper (specielt meget ru/grove), der meget let knækker ved brug af dette halsbånd.

 

Husk i øvrigt, ALTID at vende dette halsbånd rigtigt! (Den løse ende, skal ALTID være øverst til venstre - ALDRIG underst - der napper den og knækker pelsen).

 

Halsbånd

 

Og husk hunden skal ALTID gå i venstre side UANSET, hvilket halsbånd, du benytter til din hund!

 

 

Flåter
Vask af hunde
Anticox-HD
Hotspots
Spolorm
Loppemiddel
Akut diarrè
Tordenskræk
Negleklipning
Vigtig pelspleje
Halsbånd