Dette site på dansk  This site in English   Dieser Seite in deutscher Sprache

dianshan.dk © 2009 

Er en chow en hund?

 

Bjørnepels, løvemanke og ludende blik …mon det skulle have været en hund?

 

Der er folk, der påstår, at en Chow-Chow, slet ikke er en hund, men i stedet en helt anden dyreart, fordi den har kendetegn, som udskiller sig fra andre hunde.

 

En stor behåret gåde

Oprindelsen af Chow-Chowen er fuldstændig mørklagt. At den er beslægtet med Spids, er helt sikkert, men dens gennemborende blik og dens imponerende udseende, virker stadig hemmelighedsfuldt og lidt fremmedartet.

 

Påstanden om, at Chowen i virkeligheden repræsenterer en helt anden dyreart, en mellemting af bjørn og hund, er vel nærmest ren væveri, for den menneskelige fantasi.

 

Ikke desto mindre: Hvorfor er en Chow`s kranie, opbygget på en ganske anden måde med en anderledes skelet struktur? Hvorfor har en Chow så mange mindre urinstoffer end andre hunderacer? Hvorfor har en Chow højere temperaturer end andre hunde?

 

Der er mange ubesvarede spørgsmål i forhold til Chowen!

 

Chow-Chowens udseende

I Uran, Sibirien, blev Chowen i yngre stentid, brugt som træk og lastdyr og den viste enorm kraft og mod. Derudover fulgte Chowen menneskene på jagt og ved fiskeri, hvor den også viste stort talent! Omkring vor tidsregning, kom Chowen til Kina, hvor den sandsynligvis parredes med den mongolske hyrdehund, og fik formodentlig derved, det udseende, den har idag !!

 

Hundesport

Desværre var det asiatiske folk også besatte af hundekampe!!! Chow-Chowen blev ved denne "sport", der oftest endte med dødelig udgang, specielt tilberedt. Da man lærte Chowens velsmagende kød at kende, tilberedte og anrettede man den med de mest udsøgte og delikate saucer!

 

Chowens jagtinstinkt, er selv efter århundreder forblevet. Medens den i det gamle Kina, til og med jagede ulve og leoparder, er dens foretrukne ofre her til lands … katte, høns og får!

 

Oversat fra Atlas Verlag.

 

 

Artikelregister