Dette site på dansk  This site in English   Dieser Seite in deutscher Sprache

dianshan.dk © 2009 

Farve avl

af Mona K Selbach
 

RØD parret med RØD giver normalt bare røde hvalpe, men kan også give fawn og creme hvis generne for disse farver er til stede hos begge forældredyr.

 

RØD parret med SORT vil normalt give sorte og røde hvalpe, men også fawn, blå og creme hvalpe HVIS generne for disse farver er tilstede hos begge forældredyr. MEN hvis det sorte forældredyr er homozygot vil normalt alle hvalpe i kullet blive sorte og/eller blå hvis generne for blå er til stede hos begge forældredyr.

 

RØD parret med FAWN vil normalt give røde og/eller fawn hvalpe, MEN også creme hvis generne er til stede hos begge forældredyr.

 

RØD parret med BLÅ vil normalt give røde, sorte, blå, fawn, men også creme hvis generne er til stede hos begge forældredyr. MEN om det blå forældredyr er homozygot vil normalt alle hvalpene blive blå og/eller sorte.

 

RØD parret med CREME vil normalt kunne give alle farver inklusive sort, dersom generne for alle farver er til stede hos forældredyrene.

 

SORT parret med SORT vil normalt give sorte og røde hvalpe, også blå, creme og fawn om generne er tilstede hos begge forældredyrene. MEN om en eller begge de sorte forældredyr er homozygot vil hvalpene kun blive sorte og/eller blå, dersom gener for blåt er til stede hos begge forældredyrene.

 

SORT parret med FAWN vil normalt give røde, sort, fawn og blå hvalpe. Også creme om generne for creme er til stede hos begge forældredyrene. Men om det sorte forældredyr er homozygot, vil hvalpene blive sorte og/eller blå om generne for blåt er til stede hos begge forældredyrene.

 

SORT parret med BLÅ vil normalt give samme farver som sort parret med fawn, men med forbehold om en eller begge foreldre er homozygot, da bliver hvalpene som oven over enten sorte og/eller blå.

 

SORT parret med CREME vil normalt kunne give alle farver, men om det sorte forældredyr er homozygot vil hvalpene kun blive sorte og/eller blå om generne for blåt er til stede hos begge forældredyr.

 

Sort er den dominante farve hos Chow Chow, således at i kuld, hvor ingen af forældredyrene er sorte, blå eller creme, kan der ikke fødes blå eller sorte hvalpe.

En SORT Chow er HETROZYGOT, dersom en af forældredyrene er rød, fawn eller (tror vi, men ved ikke sikkert) creme.

 

En SORT kan være HOMOZYGOT, dersom begge forældre er sorte eller en sort er parret med en blå.

 

EN BLÅ kan være HOMOZYGOT, dersom begge forældre er blå eller en blå er parret med en sort. Den eneste måde å finde ud af, om en sort eller blå med forældre som oven over, er homozygot, er at se på farvene til hans/hendes afkom.

 

FAWN parret med FAWN vil normalt kunne give fawn hvalpe, måske også creme, om generne er til stede hos begge forældredyr.

 

FAWN parret med BLÅ, vil normalt give blå og fawn hvalpe, måske også creme, om generne er tilstede hos begge forældredyr. Dersom den blå far eller mor er homozygot, vil alle hvalpe blive blå.

 

FAWN parret med CREME vil normalt kunne give alle farver.

 

BLÅ parret med BLÅ vil normalt give blå og fawn hvalpe, også creme, om generne er tilstede hos begge forældredyr. Men hvis en eller begge forældredyr er homozygot, vil alle hvalpene blive blå.

 

BLÅ parret med CREME vil normalt kunne give alle farver. Men om det blå forældredyr er homozygot vil alle hvalpene blive enten blå og/eller sorte.

 

CREME parret med CREME, vil normalt kun give cremefarvede hvalpe.

 

Har du flere spørgsmål om farveavl, så kontakt mig på tsingfu@online.no

 

 

Artikelregister