Dette site på dansk  This site in English   Dieser Seite in deutscher Sprache

dianshan.dk © 2009 

Det bør du vide, før du anskaffer dig en Chow Chow

af Hanne Fogtmann

 

 

Chow Chow er en rolig, afbalanceret, selvstændig, lidt katteagtig og måske lidt overlegen race.

 

Le ikke af en Chow Chow … den kan ikke fordrage at tabe ansigt.

 

Chow Chow er ofte kaldt en "enmandshund", men burde egentlig kaldes en "enfamilieshund", så tænk over det, inden du anskaffer dig en Chow. Det er mere SYND for Chowen, end det er for dig, hvis du på et tidspunkt, er nødt til, at finde nyt hjem til din hund.

 

Chowen er kendt for at være reserveret … dette er nu meget individuelt fra hund til hund, men bør accepteres af køber/ejer.

 

Man kan opleve en Chow en sjælden gang ved besøg, reagerer brummende eller i hvert fald forlader rummet, hvor gæsten opholder sig, uden nogen påviselig grund. Der er ingen grund til at tvinge Chowen til selskab, der ikke passer den, … hverken for Chowen eller gæsten. Lad Chowen gå hen og lægge sig og ikke lave større nummer ud af det.

 

Det er vigtigt, man behandler Chowen venligt og roligt, men bestemt. En Chow, har intet til overs for folk, der råber, skriger eller tager hårdt fat i den. Vedkommende, har da tabt ansigt og bør ikke respekteres. Man skal vise, man er "leder af flokken" med en rolig selvfølgelighed.

 

Chowen er en børneglad race og har en engels tålmodighed, så længe, det har et formål. Når Chowen har fået nok "opmærksomhed", hvilket i øvrigt gælder både børn og voksne, går den som regel hen og lægger sig, hvor den har ro. Dette skal accepteres af hele familien og gæsterne, som er på besøg.

 

Køb ALDIG hvalp/hund, som legetøj for dine børn!

 

Chowen finder sig som regel en soveplads, hvorfra den har bedst mulighed for at overvåge så meget af husets 4 vægge, som muligt.

 

Chowen er nem at have i huset, og er i øvrigt en udmærket vagthund. Chowen er som regel venlig over for andre hunde, men bliver den provokeret, kan den meget effektivt, forsvare sig.

 

Chowen er lærenem, hvis den altså selv vil. Vi Chow elskere, mener den er intelligent, fordi den kun gør tingene, når den selv vil, mens folk, uden forståelse for racens særpræg, er tilbøjelige til at påstå, Chowen er dum eller lad. Men man skal endelig ikke lade sig narre … Chowen er UHYRE hurtig over korte distancer, hvis den har opdaget noget af interesse, der skal undersøges.

 

Chowen skal naturligvis have opdragelse, hvis den skal fungere som familiehund. Chowens smukke udseende, sammen med dens selvsikre, egenrådige og katteagtige personlighed, passer enkelte hundeejere, som hånd i handske, mens denne form for opførsel, virker som en rød klud på andre.

 

Chow-Chow passer bedst til rolige, afbalancerede mennesker, som har sans for racens specielle natur.

 

Chowen har ikke behov for store mængder fysisk motion, men sætter pris på et indhegnet område, eller en lukket have og en tur dagligt.

 

Chow Chow er forholdsvis tung af bygning og man skal være forsigtig med for meget motion til hvalpe og unghunde … undgå også færden i stærkt kuperet terræn. Chowen kan sagtens tåle sne og kulde, og har heller ingen problemer med varme, men fysisk aktivitet på varme dage skal begrænses, så hedeslag undgås.

 

 

Artikelregister